Wk01-2017 The first week of a new year

pa-beach-amboin-img_6068-copy-copy

The first week of a new year, the year 2017. In Porto Amboim they know how to party but they refuse to ‘blow-out’ the old year with fireworks. Music, loud, and all night long.img_0781-kopie%cc%88ren-copy-2

At 6Am I made a trip though the village, along the boulevard were most parties were, the last parti animals move slowly homeward. At fisherman’s beach where early in the morning it is alway busy, today total silence.img_0797-kopie%cc%88ren-copy-2

The Porto Amboim jetty, which was already not in the best state, again had to deliver a part to the sea, the swell of the last weeks took away a part of the access to the jetty.img_0756-kopie%cc%88ren-copy

.At the harbour the Seaway 22 is waiting for its new cargo barge.dscn8072-copy

 

The H122 ready for sail-away with Pipe-in-Pipe double joints.dscn8024-copy

The double joint stacked in the pipe racks ready to be lifted on board of the Balderdscn8058-copy

Loaded in order of installation.dscn8060-copy

Heerema porto Amboim quay with the Lucala and the Seaway 22 moored.dscn8021-copy

FLET’s, subsea structures, ready for sail-awaydscn8033-copy

FLET’s on the barge.dscn8043-copy

The last prefabricated spools. Still some modifications to perform and end of February we can start the second phase.dscn8049-copy

We started the fabrication of additional fabrication stands. CNC cutting holes in stead of drilling is the most efficient way for these stands. Also the ‘ Behringer Horizontal Bandsaw’ is performing a professional job.dscn8048-copy

Preparations for the transport of 2000m  3 inch wire, weight proximate 70mt. It has to move to the HPA quay where it will be re-spooled. Here the toolbox talk where all the employees are informed about the work to perform and how to perform.dscn8031-copy

The reel is placed on the SPMT and fixed for transport.dscn8039-copy

Angola holds its next parliamentary election in 2017 and the leader of the winning party will become president. José Eduardo dos Santos (born 28 August 1942) has been President of Angola since 1979. This year he wil step down and followed up by João Lourenco, the country’s defense minister, will take over as leader of the ruling Popular Movement for the Liberation of Angola (MPLA) party, according to the AFP news agency.img_0809-kopie%cc%88ren-copy-2

Birds taking their daily bath in my garden. Watering the plants saves some water for them.img_0833-copy

.

 

One thought on “Wk01-2017 The first week of a new year

 1. Hallo Bob,

  Ook in het nieuwe 2017 heb je mooie plaatjes van je werk. Het blijft erg mooi om naar te kijken, vind ik.

  Imposant als je de gemaakte spullen op de barge ziet liggen.

  Aan de schade te zien is de zee/oceaan flink te keer gegaan. Er is best wel wat weggespoeld. En repareren kan waarschijnlijk even duren?

  Een jaarwisseling zonder vuurwerk is wel iets bijzonders. Je kunt je dat hier niet voorstellen. Het zou wel heel wat goedkoper zijn voor veel mensen.

  Je hebt het over de tweede fase van het project. Wat is dat voor werk?

  Het is een beetje gaan winteren. In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft het gesneeuwd en regende het op de bevroren ondergrond. Het werd dus glad in heel Nederland. Wel 500 aanrijdingen/ongelukken omdat mensen te veel risico nemen, zelfs 1 verkeersdode. Vandaag, zondag ligt er nog steeds wat sneeuw en gaat de temperatuur aarzelend boven nul komen.

  Maandag gaat het regenen en wordt het 6 graden. Dan is de laatste sneeuw snel vertrokken.

  Ik heb in de kerstvakantie veel wilgen geknot. Ook met Sietse de takken uitgehakt en dat leverde ruim 25 kuub losse takken op. Donderdag de snipperaar achter de trekker gehangen en in een paar uur hou je dan twee kuub snippers over. Die rijden we op de tuin voor ons huis. Een mooie schone afdeklaag tegen onkruid in de tuin. Maar ook handig opruimen van veel ‘afval’ op een nuttige manier. Zie de foto in de bijlage.

  Ontvang de groeten van Sietse, Sonja en mij.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.